Силна буря връхлетя цялата страна. Оранжев код за опасно време е обявен

...
Силна буря връхлетя цялата страна. Оранжев код за опасно време е обявен
Коментари Харесай

Отнесени покриви, паднали дървета и наводнени улици след силната буря

Силна стихия връхлетя цялата страна. Оранжев код за рисково време е разгласен във всички 28 области.

Все още на доста места в западната част от България вали дъжд, а в източната духа мощен вятър. 

По данни на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " мощен вятър е нанесъл провали в областите Смолян, Разград и Силистра, където има голям брой паднали покриви, стълбове и дървета.

В област Силистра най-тежко е ситуацията в с. Долец, общ. Дулово, където са отнесени покриви на къщи, има паднали стълбове и дървета, оповестява се, че е минал смерч.

В област Разград най-тежко е ситуацията в селата Лъвино и Тодорово, община Исперих. Има известия за отнесени над 100 покрива, паднали стълбове и дървета. Там също е минал смерч. 

По думите на определения за кмет на община Исперих Белгин Шукри провали има и в други обитаеми места, само че те са в по-малък мащаб. В момента там заседава Общинският щаб за отбрана от бедствия и повреди.

В област Смолян се оповестява за голям брой паднали дървета в община Баните.

Проливният дъжд от миналата нощ е предизвикал наводнения на няколко места и в Перник.

Завиряванията са станали вследствие на запушени шахти, които са попречили по-бързото оттичане на водата в тях. Отделни наводнени сектори е имало както в центъра на града, по този начин и в квартал " Църква ", към автогарата и спирка " Шахтьор ", както и по градската автомагистрала. 

През нощта екипи на пожарната и спешното избавителното звено към Общината са били на терен. Към момента в множеството от сериозните сектори водата се е оттекла. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР